Maand: mei 2023

22 mei 2023 Johan van Wensen Reacties uitgeschakeld voor Woningen gesloopt voor parkeerplaatsen

Woningen gesloopt voor parkeerplaatsen

In de Raadsvergadering van 22 mei 2023 stelt Rutger Bouwman mondelinge vragen over het besluit dat de gemeenteraad op 25 oktober 2021 inzake het integrale plan van Jumbo Kuipers heeft gedaan. De raad heeft in deze vergadering een aantal zaken besloten, waaronder het laten opstellen van een civieltechnisch plan en een ontwerpbestemmingsplan. Voorafgaand aan deze besluiten heeft er een uitvoerig participatieproces plaatsgevonden.

We zijn nu zo’n twee jaar verder. We weten allemaal dat er voor de plannen van Jumbo Kuipers vier sociale huurwoningen zijn gesloopt. Sinds de sloop en de besluitvorming van de gemeenteraad is het erg stil rondom deze plannen. We zijn benieuwd naar de stand van zaken.

We stellen de volgende mondelinge vragen aan het college:

1. Wat is de stand van zaken met betrekking tot het civieltechnisch plan en het ontwerpbestemmingsplan?;

2. Wordt de buurt op de hoogte gehouden van de voortgang?;

3. Kan het college onze raad zo spoedig mogelijk (uitgebreider dan mondeling) schriftelijk informeren over de laatste stand van zaken rondom het plan Jumbo Kuipers via een raadsinfobrief?

22 mei 2023 Johan van Wensen Reacties uitgeschakeld voor SO vragen over kosten en nut van het Participatieplatform

SO vragen over kosten en nut van het Participatieplatform

In de raadsvergadering van 22 mei 2023 stelt Ruby Berger mondelinge vragen over het toekomstige participatieplatform Consul, waar de raad in 2021 heeft besloten dat participatie een speerpunt zal moeten worden in de komende termijn. Naar aanleiding van een toenmalige motie is er marktverkenning gedaan naar de beste optie voor een platform waarin de burger meer kan participeren.

Het voorstel voor de aanschaf van het participatieplatform is, met uitzondering van een voor-stem van onze fractie, aangenomen. Besloten is het eerste jaar de kosten van 22.325 euro te dekken uit de Algemene Reserves. Daarnaast is een extra boost van 80.000 euro nodig voor een goede start. Ook deze kosten worden gedekt uit de Algemene Reserves. Vervolgens zijn de jaarlijkse kosten 15.175 euro. 1

De fractie van Solidair Oldenzaal vraagt zich af:

1. Wat is de stand van zaken van de implementatie van dit participatieplatform?;

2. Worden de jaarlijkse kosten, gezien de inflatie, nog steeds beraamd op 15.175 euro?;

3. Is de benodigde boost van 80.000 euro nog steeds voldoende, of zal de raad rekening moeten houden met een verhoging hiervan?;

4. Hoeveel van dit krediet is al gespendeerd voor een goede start van dit platform?;

5. Wanneer kan de inwoner van Oldenzaal voor het eerst kennismaken met de naam en het doel van deze tool? De pagina www.oldenzaal.nl/praatmee waar naar gerefereerd wordt, bestaat niet meer;

6. Onze fractie heeft ontdekt dat elke internetgebruiker, ook niet-Oldenzalers, zich kunnen aanmelden op dit participatieplatform en zijn of haar mening geven (zie participatieplatform Enschede). Hoe onderscheidt het college de meningen van internetgebruikers en specifiek de Oldenzalers om tot een representatieve beeldvorming te komen?

 

22 mei 2023 Johan van Wensen Reacties uitgeschakeld voor Waterberging op de Quick velden 9-10

Waterberging op de Quick velden 9-10

Het college heeft, na het doen van een onderzoek, besloten om de voormalige Quick’20-velden 9 en 10 (langs de Rondweg) te gebruiken voor waterberging. Er had ook woningbouw gerealiseerd kunnen worden. Geen gekke gedachte gezien de hoge woningnood.

Wij hebben afgelopen raadsvergadering onze vraagtekens bij het onderzoek gezet. Het onderzoek is namelijk gebaseerd op heel veel aannames. Het onderzoek gaf aan dat woningbouw ook prima mogelijk is. In tijden van een wooncrisis moet het gebruiken van twee voetbalvelden voor alleen waterberging wel goed onderbouwd zijn. Wij kunnen, na het lezen van de vele aannames in het onderzoek, de keuze voor alleen waterberging niet uitleggen aan de vele woningzoekenden in Oldenzaal.

We dienden afgelopen raadsvergadering dan ook een motie in om het onderzoek beter te motiveren en te onderbouwen. Helaas kregen we geen enkele fractie mee. In plaats van zelf ook nieuwsgierig te zijn naar een betere motivering, in het belang van de woningzoekenden, werd ons door de coalitiepartijen verweten wantrouwend te zijn. Wij zitten echter in de raad om het college te controleren. Dat doen wij naar eer en geweten.

Scroll to top