Nieuws

23 april 2023 Rutger Reacties uitgeschakeld voor SO keurt eigenhandige uitvoering van raadsbesluit af

SO keurt eigenhandige uitvoering van raadsbesluit af

Aan het eind van de vergadering van 17 april kwamen wij op voor de positie van de gemeenteraad. Dit naar aanleiding van de ingebrachte motie van D66.

Op 7 november jl. heeft de raad besloten dat het Noodfonds is bedoeld voor inwoners en verenigingen. De raad heeft hiertoe besloten via een geamendeerd besluit, zie hier voor de inhoud van het besluit (bladzijde 4, punt 3).

Het college heeft in de uitwerking van het fonds ook ‘ondernemers’ toegevoegd. Dit werd de raad medegedeeld via een raadsinfobrief, zie hier. Een besluit van de raad is echter bindend en niet voor interpretatie vatbaar. Wil het college een wijziging aanbrengen? Dat kan, maar dit dient dan aan de raad te worden voorgelegd, zodat hierover een eerlijk en democratisch besluit kan worden genomen.

Bijzonder genoeg waren de VVD, WG, CDA en PvdA het met ons oneens. SO vindt dit onbegrijpelijk. Het gaat hier niet om een verschil van inzicht (wel of geen ondernemers toevoegen) maar om een afwijking van een raadsbesluit. Op deze manier komt de raad buitenspel te staan. Als voorbeeld: uw auto krijgt een onderhoudsbeurt. Vooraf is duidelijk afgesproken om alleen het achterlicht en banden te vervangen. Maar bij het afrekenen deelt de garage u mede dat ook het motorblok is vervangen. Gaat u hiermee akkoord?

Zie hieronder de discussie die volgt op de ingebrachte motie van D66.

Scroll to top