Janneke Kemna

Kandidaat raadslid

Beste stadgenoten,

Mijn naam is Janneke Kemna, 22 jaar oud, geboren en woonachtig in Oldenzaal. Ik ben opgegroeid in een gezin van 6, met een jonger zusje en broertje en één oudere broer. Een half jaar geleden ben ik afgestudeerd aan de HAN in Nijmegen waar ik de opleiding Human Resource Management heb afgerond. Ik heb de eerste twee jaar van mijn studie in Nijmegen gewoond. Hier heb ik mooie mensen ontmoet en veel ervaring opgedaan. Toch miste ik het mooie Oldenzaal na twee jaar, waardoor ik de laatste periode van mijn studie terug ben gegaan.
In het dagelijks leven ben ik sinds kort werkzaam als coördinator Mobiliteit en ben ik veel op mijn hockeyvereniging OHC Bully te vinden. Hier coach en train ik Bully Meisjes A1 en train ik diverse teams. Ook speel ik zelf in het eerste damesteam.

De afgelopen twee jaar waren anders dan anders. Ik heb veel vervelende situaties meegemaakt wat het QR-systeem inmiddels met zich mee heeft gebracht, zo ook in de sport.
Vanaf klein meisje had ik al een passie voor sport. Zo deed ik tot mijn 12e aan tennis, hockey en dansen. Deze activiteiten heb ik altijd ongedwongen kunnen uitoefenen. Toch is dit op heden niet meer voor iedereen mogelijk. Zo kreeg ik sterk het gevoel dit te willen veranderen. Ik maak mij namelijk zorgen over de beperkende vrijheidsmaatregelen die worden opgelegd, met daarbij het polariserende effect die deze maatregelen teweeg brengt.

Verenigingen zijn een plek van verbinding, waar mensen elkaar ontmoeten, een plek van saamhorigheid. Dit zal dan ook nooit een plek moeten zijn waar een tweedeling in de maatschappij wordt gecreëerd.
Sport is voor iedereen, ongeacht medische status. Dit zal ook in de toekomst zo moeten zijn. Grenzen lijken te vervagen, maar voor mij is deze allang bereikt.

De sociale contacten die onder andere de sport met zich meebrengt zijn essentieel voor verbinding in de maatschappij. Sport verbindt en zorgt voor respect voor elkaar. Daarom zet ik mij in voor het bestaansrecht van alle verenigingen en pleit ik voor een gezonde en diverse sportcultuur in Oldenzaal, voor nu en in de toekomst. Ik hoop jullie dan ook snel te ontmoeten bij jouw favoriete sportvereniging.

Een sportieve groet,

Janneke Kemna

Contact

Adres:

Postbus 81
7570 AB Oldenzaal

Tel:

+31 6 30674662

Email:

info@solidair-oldenzaal.nl
Scroll to top